Waterstof kan al binnen 5 jaar doorbreken.

Waterstof kan al binnen 5 jaar doorbreken.

Raar hoe de vraag naar het meest voorkomende element op aarde elke dag meer en meer toeneemt. Waterstof-brandstofcellen hebben enkel waterstof en zuurstof nodig voor de elektrochemische reactie om elektriciteit op te wekken. De enige bijproducten zijn warmte en waterdamp, en geen uitstoot. Waardoor waterstofbrandstofcellen een aantrekkelijke manier zijn om de CO2-uitstoot te verminderen.

Met zoveel groeipotentieel op de waterstofstroommarkt, kijken steeds meer investeerders naar Hanwha Energy die reeds vandaag al een waterstof-brandstofcelcentrale gebouwd heeft.

Het Daesan Industrial Complex in Seosan, Korea, kwam online in juli 2020. De centrale bevat 114 brandstofcellen en kan tot 400.000 MWh elektriciteit per jaar opwekken, waarmee het 's werelds grootste industriële waterstof-brandstofcel-energiecentrale is. 

Het is ook de eerste die alleen waterstof gebruikt dat is gerecycled uit chemische productie. De brandstof van deze centrale is dan ook afval. 

Terwijl ons land voor aardgas kiest steekt Trump €2 500 000 000 in waterstofcentrales


Met de start van de bouw van drie waterstof energiecentrales in New York, Virginia en Ohio start de VS vandaag al met het vervangen van aardgas door waterstof voor de opwekking van elektriciteit. De faciliteiten van Mitsubishi Power Americas Inc. zullen samen 3.284 megawatt elektriciteit opwekken. Terwijl de fabrieken aanvankelijk alleen op aardgas draaien, zullen ze uiteindelijk overschakelen op verbranding van groene waterstof die ter plaatse wordt geproduceerd en opgeslagen. Ze zijn ontworpen om het waterstofgebruik gemakkelijker te maken naarmate de productie toeneemt.

Nutsbedrijf NextEra Energy Inc. kondigde in juli aan dat hun elektriciteitscentrale in Florida gedeeltelijk op waterstof zal laten draaien, waarbij zonne-energie wordt gebruikt om het gas uit het water te halen.

In Utah steekt Mitsubishi  nog eens 1,9 miljard dollar in hun eerste waterstofopslag- en energieproject. En heeft een standaard ontwerp voor een energiecentrale gemaakt dat wordt gebruikt in de nieuwe Amerikaanse projecten. Terwijl het LA-project wordt gebouwd voor een gemeentelijk nutsbedrijf, zullen de andere concurrerende energiemarkten in het middenwesten en de oostkust bedienen, waaronder PJM Interconnection, dat de grootste energiemarkt van het land exploiteert, en de New York Independent System Operator. 

Een recent rapport rijgegeven door GlobalData, een toonaangevend data- en analysebedrijf, onthult dat waterstof het vermogen heeft om te helpen bij het variabele vermogen van hernieuwbare energiebronnen zoals fotovoltaïsche zonne-energie (PV) en wind. De beschikbaarheid van deze bronnen is niet altijd gelijk aan de vraag naar stroom. Waterstof dient als een van de bbelangrijkste alternatieven voor energieopslag uit hernieuwbare bronnen en lijkt de voorkeur te genieten als goedkoopste alternatief voor het opslaan van grote hoeveelheden elektriciteit gedurende dagen, weken en maanden. De opslag van waterstofbrandstof kan gedurende lange perioden plaatsvinden en in hoeveelheden die alleen worden beperkt door de grootte vvan opslagfaciliteiten.


In het VK loopt een baanbrekend waterstofproefproject aan de Keele University. Het pilotproject van £ 7 miljoen wordt geleid door Cadent in samenwerking met Northern Gas Networks (NGN), Keele University, de Health and Safety Executive (HSE) Science Division, ITM-Power en Progressive Energy. De injectie van waterstof zonder koolstof (20% waterstof per volume) in het gasnet van Keele University voedt ongeveer 100 huizen en 30 faculteitsgebouwen.

BRON: Mitsubishi

Copyrights © 2020 All Rights Reserved by Webland.